Acte necesare viza flotant Sector 2

Daca esti rezident al Sectorului 2 si doresti sa obtii o viza de flotant, este important sa cunosti actele necesare pentru a putea face acest lucru. In acest articol, vom discuta despre actele pe care trebuie sa le prezinti autoritatilor pentru a obtine viza de flotant in Sectorul 2. Aceasta informatie te va ajuta sa iti pregatesti documentele in avans, astfel incat sa poti efectua demersurile necesare fara intarzieri.

Vă prezentăm articolul creat în colaborare armonioasă cu autocompany.ro

Cererea pentru viza de flotant

Primul pas in obtinerea vizei de flotant in Sectorul 2 este completarea unei cereri. Aceasta cerere poate fi obtinuta de la sediul Primariei Sectorului 2 sau poate fi descarcata de pe site-ul oficial al primariei. Asigura-te ca completezi cererea cu atentie si furnizezi toate informatiile necesare.

Acte de identitate

Pentru a putea obtine viza de flotant, va trebui sa prezinti o serie de acte de identitate. Acestea includ:

 • Buletinul/cartea de identitate;
 • Certificatul de nastere;
 • Certificatul de casatorie (daca este cazul);
 • Cartea de munca sau adeverinta de angajat;
 • Adeverinta de venit sau cupon de pensie;
 • Chitanta care atesta plata taxei consulare.
Vezi și:  Ce trebuie să învăț să iau permisul de conducere

Asigura-te ca ai copii xerox ale acestor documente, deoarece vor fi necesare pentru dosarul de viza.

Acte care atesta domiciliul

Pentru a obtine viza de flotant in Sectorul 2, va trebui sa prezinti acte care atesta domiciliul tau in sector. Acestea includ:

 • Contractul de inchiriere sau de comodat pentru locuinta;
 • Extrasul de carte funciara sau actul de proprietate al locuintei;
 • Declaratia pe proprie raspundere a proprietarului, in cazul in care nu detii un contract de inchiriere sau actul de proprietate;
 • Alte acte care pot fi folosite ca dovada a domiciliului: factura de utilitati, factura de telefon, extras de cont bancar, etc.

Asigura-te ca ai copii xerox ale acestor documente, deoarece vor fi necesare pentru dosarul de viza.

Alte acte necesare

In afara de actele de identitate si cele care atesta domiciliul, pot fi necesare si alte documente pentru obtinerea vizei de flotant in Sectorul 2. Acestea pot include:

 • Certificate medicale (de exemplu, certificat medical pentru scutirea de impozit);
 • Copii ale actelor de identitate ale copiilor minori (daca este cazul);
 • Alte acte solicitate de autoritati.

Asigura-te ca te informezi cu privire la cerintele specifice ale Primariei Sectorului 2 si pregateste documentele corespunzator.

Depunerea dosarului

Dupa ce ai adunat toate actele necesare, va trebui sa te prezinti la sediul Primariei Sectorului 2 pentru a depune dosarul de viza de flotant. Asigura-te ca verifici programul de lucru al primariei si ca te prezinti la ghiseul corespunzator. La ghiseu, vei completa o cerere de inregistrare a domiciliului si vei preda dosarul cu actele necesare.

Frequently Asked Questions (FAQs)

Cat timp dureaza obtinerea vizei de flotant?

Procesul de obtinere a vizei de flotant in Sectorul 2 poate dura intre 7 si 14 zile lucratoare, in functie de volumul de cereri si de procedurile interne ale primariei.

Vezi și:  Câte pedale are instructorul auto?

Este necesara prezenta personala pentru obtinerea vizei de flotant?

Da, este necesara prezenta personala la sediul Primariei Sectorului 2 pentru a depune dosarul de viza de flotant si pentru a completa cererea.

Care este taxa pentru obtinerea vizei de flotant in Sectorul 2?

Taxa pentru obtinerea vizei de flotant in Sectorul 2 poate varia. Pentru a afla suma exacta, este recomandat sa verifici site-ul oficial al primariei sau sa te informezi la ghiseul de emitere vize.

Pot solicita viza de flotant daca nu am contract de inchiriere sau act de proprietate?

Da, poti solicita viza de flotant chiar daca nu detii un contract de inchiriere sau act de proprietate. In acest caz, va trebui sa obtii o declaratie pe proprie raspundere de la proprietarul locuintei sau alte documente care atesta domiciliul tau in Sectorul 2.

Pot solicita viza de flotant pentru copiii mei minori?

Da, poti solicita viza de flotant pentru copiii tai minori. Va trebui sa prezinti copii ale actelor de identitate ale copiilor, precum si alte documente solicitate de primarie.

Photo of author

Abraham

Abraham este un redactor pasionat de călătorii și gastronomie. Cu o dorință arzătoare de a explora bucătăria lumii și de a descoperi arome noi și exotice, Abraham ne împărtășește pe blogul nostru aventurile sale culinare și recomandări delicioase. De la rețete tradiționale autentice până la preparate inovatoare, Abraham ne încântă papilele gustative și ne inspiră să ne aventurăm în lumea gusturilor.

Lasă un comentariu